Zo houd jij je gezondheid op peil

Om zoveel mogelijk uit de dag te halen en je lekker te voelen op mentaal en fysiek vlak, is het belangrijk om genoeg vitamines en mineralen binnen te krijgen. Zo houd jij je gezondheid namelijk op peil. Zeker in de koudere maanden kan het wel eens voorkomen dat je van bepaalde vitamines of mineralen een tekort opdoet. Of je ergens een tekort van hebt, kun je laten testen bij je huisarts of in het ziekenhuis. Zo weet zeker dat je er goed aan doet wanneer je een vitamine of ander supplement toevoegt aan je dagelijkse voeding.

Wist jij van het bestaan van quercetine oftewel vitamine P?

Quercetine is het pigment dat groente en fruit kleur geeft. In de natuur wordt quercetine vaak aangetroffen in combinatie met vitamine C en rutine. Vroeger werd quercetine ook wel vitamine P genoemd. Quercetine zit vooral in kappertjes, lavas, dille, koriander, rode uien, boekweit, broccoli, bloemkool, boerenkool, bessen, citrusvruchten, appels, pruimen, zoete aardappel, cranberries, Japanse notenboom, groene thee en Sint-Janskruid. Quercetine kan zorgen voor een betere opname van het mineraal zink. Zink draagt op zijn plaats bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem. Ook heeft zink een positieve invloed op het gezond houden van de huid en is het goed voor je haren. Dus wil jij je gezondheid verbeteren? Kijk dan eens of dit supplement een goede aanvulling zou kunnen zijn op je dagelijks dosis vitaminen en mineralen. Het effect verschilt uiteraard per persoon en is afhankelijk van je verdere levensstijl.

De Maca-knol: een topper uit de kruidenwereld

Heb jij er ooit al van gehoord? Maca is een eetbaar knolgewas uit Peru dat al duizenden jaren wordt gebruikt in de kruidenkunde. Ze zeggen dat de Maca voordelen zijn dat het het energieniveau ondersteunt, goed is voor je libido en je concentratie- en leervermogen verbetert. Wie wil dat nou niet?! Helaas is het effect van Maca nooit echt vastgesteld in onderzoek, veel mensen ervaren er echter toch voordeel van. Maca heb je in veel verschillende soorten. Zo zijn er drie basiskleuren verkrijgbaar. De schil van de wortel bepaalt veelal de kleur. In de kern komen alle drie de kleuren heel erg met elkaar overeen. De Maca supplementen bestaan voornamelijk uit poeders. Zo is het gemakkelijk aan je gerechten, zoals je ontbijt, toe te voegen. Wanneer je een gevoelige maag hebt, is het aan te raden om Gelatinized Maca te nemen. Deze variant bevat geen zetmeel en is daardoor veel makkelijker verteerbaar voor je maag. Wacht niet langer en ervaar wat Maca voor jouw gezondheid zou kunnen betekenen!

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Waarom kiezen voor een telefoondienst?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een telefoondienst te gebruiken in...

Visitekaartjes drukken voor een goede indruk

Lange tijd, de afgelopen twee jaar, ging al ons werk vooral online. Je sprak...

Hoe lang gaat batterij macbook pro mee? 

Iedereen kan weleens problemen hebben aan zijn of haar laptop. Hierbij maakt het niet uit...

Wat kan Photoflyer betekenen voor jouw events?

Samen met het bedrijf Fujifilm heeft Photoflyer ervoor gekozen om instax foto’s te gaan...