Het kopen van een deurmat

Misschien denk je er niet veel bij na wanneer je een van plan om een deurmat kopen, maar er zijn meer soorten dan je denkt. De deurmat is meestal een kleine rechthoekige dikke mat, die kan worden gebruikt om schoenen aan de deur te poetsen. In de westerse cultuur is het gebruikelijk om schoenen van buiten naar elke plek te dragen, ook als het niet hygiënisch is. In veel (vooral tropische) landen is het bijna ondenkbaar om met schoenen een huis of hut binnen te gaan. Doe je schoenen (of pantoffels) uit voordat je naar binnen gaat. Binnenin zit een katoenen doek om blote voeten af ​​te vegen.

Deurmatten zijn meestal gemaakt van kokosvezel, kunststofvezel of rubber, die aan de buiten- en binnenkant kan worden geplaatst, maar kokosmatten zijn hier niet geschikt voor omdat ze niet tegen vocht kunnen. Deurmatten voor binnen kunnen ook gemaakt worden van textiel, terwijl deurmatten voor buiten gemaakt kunnen worden van gietijzer of kunststof.

Het reinigen en onderhouden

Het reinigen en onderhouden van vloeren is arbeidsintensief en vloermatten zijn een manier om kosten te besparen. Studies hebben aangetoond dat meer dan driekwart van het vloervuil in gebouwen van buitenaf naar binnen komt. Als de deurmat in de juiste positie wordt geplaatst, kan dit veel van deze situatie voorkomen. De inloopmat wordt voornamelijk gebruikt om vuil van de voeten te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan borstelpads of spaghettipads. Deze matten hebben een hoge krasfunctie en kunnen vuil op de matten achterlaten.

Daarnaast kunnen droogloopmatten worden gebruikt. Dit soort mat zorgt ervoor dat de voeten bijzonder droog zijn. Deze kussens zijn meestal gemaakt van textiel, waardoor ze meer geschikt zijn voor gebruik binnenshuis.

Het kopen van vloermatten

Door vloermatten te combineren met vloermatten kan het gebouw bijzonder schoon blijven. Wel is het belangrijk dat de mat voldoende lang is zodat je voeten op de mat kunnen rusten. Om deze reden wordt aanbevolen om 2 meter te gebruiken. Wanneer de inloop- en droogloopmatten in combinatie worden gebruikt, dienen deze een lengte van minimaal 4 meter te hebben voor het beste resultaat.

Tegenwoordig kunnen deurmatten, waaronder entreematten en droogloopmatten, op maat worden gemaakt. Dit betekent niet alleen de juiste maat, maar ook de personalisatie ervan. Deurmatten met logo's, tekst of uw eigen ontwerp zijn mogelijk.

Niet alle deurmatten kunnen gewassen worden. Aangepaste deurmatten zijn meestal wasbaar, maar niet altijd. Daarom is het belangrijk hier goed op te letten. Zelfs als de deurmat met water kan worden gewassen, moet deze door een professioneel bedrijf worden schoongemaakt. Sommige deurmatten, met name entreematten zoals borstelmatten en spaghettimatten, kunnen onder hoge druk worden gereinigd. Dit dient altijd overlegd te worden met de kussenleverancier.

 

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

3x sporten die je eens kunt proberen

Tennis  Een sport die iedereen kent en door het hele land beoefend kan worden! Het...

Vriendschappen: wat maakt een goede vriend?

Wat maakt een goede vriend? Het is soms moeilijk te zeggen. Sommige mensen zijn...

Waardering tonen aan je werknemers

Veel mensen die in dienst zijn van een bedrijf vinden het erg fijn om...

Opslagruimte vinden

Als je binnenkort gaat verhuizen of je hebt een opslagruimte nodig om spullen op...