Hoe vol mag een puincontainer?

Als je plannen hebt om te gaan verbouwen om sloopwerkzaamheden uit te gaan voeren, dan red je het niet met de reguliere containers. Dan doe je bij voorkeur een beroep op een puincontainer. Deze containers zijn in tal van verschillende formaten beschikbaar. Wat dat betreft kan dus echt maatwerk geleverd worden. Doe er je voordeel mee, zoals je met een puincontainer ook nog eens het milieu een handje kunt helpen. Men is tegenwoordig namelijk uitstekend in staat om de inhoud van de puincontainer te recyclen. 

Voorkom ongevallen en voer afval meteen af in de puincontainer

Ga je slopen en verbouwen, dan kun je niet zonder een puincontainer. Het inhuren van een dergelijke container is in eerste instantie goed voor de veiligheid van jou en jouw mede-klussers. Het is bekend dat de meeste ongevallen tot stand komen door slingerend afval. Een struikelpartij bijvoorbeeld, is de grootste oorzaak van ongelukken tijdens bouw- en sloopwerkzaamheden. Door puin meteen af te voeren in een puincontainer, voorkom je dit. 

Plaatsen puincontainer op eigen terrein is nooit een probleem

Je huurt tegenwoordig gemakkelijk en snel een puincontainer. Besef wel dat je niet alles in deze container kunt gooien. Zeker is wel dat je altijd bakstenen, dakpannen, muur- en vloertegels, beton, gips en zand in de puincontainer kwijt kunt. Voor gasbeton, dakgrind, glas- steenwol en asbest is geen plek. De verhuurder van de puincontainer kan je precies vertellen wat nou precies wel en niet in de container mag. Je mag een puincontainer altijd op eigen terrein plaatsen. Je hebt dan geen vergunning nodig. Dat ligt anders als de puincontainer niet op eigen terrein geplaatst wordt. Neem in dat geval altijd even contact op met de gemeente. 

Je kunt het afval tegenwoordig gemakkelijk hergebruiken

Het afgevoerde puin kan tegenwoordig overigens op prima wijze hergebruikt worden. Nadat het puin gecontroleerd is, kan het namelijk prima gebruikt worden voor het aanleggen van nieuwe wegen en bijvoorbeeld parkeerplaatsen. In de bouwwereld wordt puin ook wel gerecycled en als cement gebruikt. Je kunt verder nog stellen dat je door het huren van een puincontainer vaak veel gestructureerder te werk gaat. De te verbouwen ruimte blijft veel netter en je houdt steeds overzicht hoe ver je nou eigenlijk precies bent. Laat je alles slingeren, dan is dat niet het geval en zie je door de bomen het bos niet meer. Uiteraard kun je de puincontainer eerder dan afgesproken leeg laten maken. Informeer ook dan ben je verhuurder en dat is goed om te weten.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

De juiste bescherming voor je hond met hondenschoenen!

Wie denkt dat alleen de mensen zich in en rondom het huis kan blesseren...

Een laptop voor je opleiding aanschaffen

Als je binnenkort weer gaat studeren, dan is dat natuurlijk erg spannend. Er zijn...

Wat moet je doen als een huurder niet meer betaalt?

Als je in het bezit bent van meerdere panden dan is het slim om...

Goede loon software zorgt voor meer duidelijkheid

Als HR medewerker heb je nogal wat taken. Een van die taken is het...