Steeds meer motorrijders in Nederland

Het aantal motorrijders in Nederland stijgt. Steeds meer mensen kiezen ervoor om erop uit te gaan en een tripje te maken met een groep rijders. Het motorrijden is erg populair ouderen, maar ook steeds meer jongeren lijken geïnteresseerd te raken in deze hobby.

Interesse in een motorrijbewijs?

Denk je dat motorrijden iets voor jou is? Start dan zo snel mogelijk met rijlessen! De regels rondom het rijbewijs voor een motor zijn echter net iets anders dan voor de auto. Allereerst zijn er drie verschillende categorieën waar je uit kunt kiezen: het leren rijden op een lichte motor, middelzware motor of zware motor. Vanaf 17 jaar mag je rijles nemen voor de lichte motor en voor de middelzware motor geldt een minimumleeftijd van 19 jaar. Bovendien mag je pas examen doen als je 20 jaar bent.

Wanneer mag ik examen doen voor zware motor?

Voor het rijden op een zware motor gelden strikte regels. Als je zonder rijervaring start met deze lessen, dan mag je pas deelnemen vanaf je 21e. Ook moet je tot 2 jaar na het behalen van je rijbewijs op drie wielen rijden. Mocht je al rijbewijs hebben voltooid voor de middelzware motor, dan mag je vanaf je 22e examen door voor de zware motor. Hierbij is het niet nodig om een aantal jaar op drie wielen te rijden en mag je direct plaatsnemen op een standaard zware motor. Als je het rijbewijs behaalt voor de zware motor mag je natuurlijk ook op de andere types rijden. 

Van de rijschool ontvang je een motor waar je gedurende de lessen op kunt rijden. Het is dus niet nodig om meteen zelf een motor aan te schaffen. Op het moment dat je je rijbewijs hebt gehaald ben je er klaar voor: het is tijd om een eigen motor uit te zoeken!

Graag geld lenen voor een motor? 

Aan een mooie motor hangt vaak ook een flink prijskaartje. Omdat het kopen van een motor een grote uitgave is, kun je ook geld lenen voor een motor. Je kunt dan kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten. Dit houdt in dat de kosten van de motor voor je worden gedekt en je binnen een bepaalde tijd het bedrag terugbetaalt. Bij een persoonlijke lening staat de rente en looptijd volledig vast, dus je weet precies hoeveel je moet betalen en voor welke termijn. Bij Findio kunnen ze je helpen bij allerlei soorten leningen.

Een motor gaat helaas niet voor altijd mee. Na een aantal jaar zul je waarschijnlijk zijn uitgekeken op je oude model en wil graag op zoek naar iets anders. Zodra je je persoonlijke lening hebt afgelost kun je mooi op zoek naar een nieuwe motor, zonder dat je nog doorbetaalt voor een motor die je niet meer in bezit hebt. 

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Tuintips: Haal het Beste uit je Puinzakken en Big Bags met Tuinaarde!

Ben je klaar om je tuin een make-over te geven? Dan is het tijd...

Hoe gebruikt u technologie om wonen te ter aar aangenamer te maken?

Veel mensen willen hun huis graag aangenamer maken, maar ze weten niet altijd hoe...

Creatief bezig zijn en ontspannen in je vrije tijd

Investeren in je vrije tijd is een belangrijke investering. Met onze drukke werkschema's en...

Alles wat je moet weten over het rolgordijn

Ga je nieuwe raamdecoratie kopen voor je woning? Dan zijn er tal van verschillende...