Jouw keuken op orde

Een geordend huis is prettiger wonen. Je weet waar alles ligt en het is nu eenmaal een feit dat het rommeliger is in ons hoofd als dat in onze leefomgeving zo is. Een plek die altijd schoon en opgeruimd moet zijn, is de keuken. Niet alleen werkt dat dus prettiger, het is ook hygiënischer. In deze blog vertel ik je hoe je de keuken weer helemaal opgeruimd én opgeleukt krijgt, want dat laatste is zeker ook niet onbelangrijk. Lees je mee?

Alles krijgt een plekje

Het is het makkelijkst als alles in de keuken een eigen plek heeft. Op die manier hoef je niet steeds alles overhoop te halen wanneer je op zoek bent naar iets. Tijd om de keuken uit te zoeken, weggooien wat weg kan om zo een beetje orde te creëren. De koffie bewaarbus staat op een specifieke plek en ook de kruidenpotjes hebben een eigen rekje of plankje. Door hier logica in te brengen en de spullen mooi te verpakken, krijg je zo’n idyllische droomkeuken die je anders alleen in Woonmagazines ziet.

Verminder het plastic

Een leuke manier van ordenen is door de boel na het boodschappen uit te pakken. Nu denk je misschien: ja het is toch logisch dat je de boel uitpakt? Ik bedoel dat je ook bepaalde spullen uit de verpakking haalt zoals rijst, bloem en suiker. Berg dit soort dingen op in glazen potten. Niet alleen kan je deze beter afsluiten en spullen zo beter en langer bewaren, ook kan je hier dingen in opbergen door een plastic verpakking over te slaan. denk maar aan verse gekochte koekjes, die kan je in een papieren zak laten verpakken in plaats van plastic en thuis in een koekblik of glazen pot opbergen. Zo verminderen we ook meteen het plastic verbruik en het geeft een nostalgisch gevoel, zo’n koekje uit het koekblik.

Niet alleen optisch schoon

Als laatste is het belangrijk om de boel goed bij te houden. Het is namelijk niet alleen de bedoeling dat het er leuk en opgeruimd uitziet, het moet ook daadwerkelijk schoon zijn. Iedere avond de boel met een doekje af doen, is in principe geen overbodige daad maar wordt in veel huishoudens toch verslonst en op een gegeven moment gaat een vieze keuken je tegenstaan. Dan kan de boel er nog zo mooi uitzien in een bewaarbussen en weckpotjes maar dan wil je er toch niet zo graag meer staan. Opgeruimd, leuk en schoon dus, dat is de formule.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Een bedrijf starten in 2021: de complete gids voor millennials

Een bedrijf starten in 2021: de complete gids voor millennials Millennials zijn de mensen...

Waarom kiezen voor een telefoondienst?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een telefoondienst te gebruiken in...

Zo zorg je ervoor dat jouw kind geniet van elke schooldag!

Als je kind binnenkort voor het eerst naar school gaat, dan is dit zowel...

Een kinderdagverblijf is zo’n gek idee nog niet

Veel ouders kiezen ervoor om hun kinderen naar bijvoorbeeld Kinderopvang Piccolini te brengen. Maar...