Een tijdelijke traplift huren 

Als je een auto-ongeluk hebt gehad of het slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval, dan is er een kans aanwezig dat je tijdelijk niet meer kan lopen omdat je moet herstellen. Veel woningen in Nederland hebben een bovenverdieping. Daar slapen de meeste mensen en verzorgen zij zich. Als dit ook bij jou het geval is, dan zou dat betekenen dat je niet meer in bed kan slapen en ook niet meer kan douchen. Dat is erg vervelend want jij wilt natuurlijk in je eigen bed slapen en je ook kunnen verzorgen in je badkamer. Dit kun je oplossen door het huren van een tijdelijke traplift. Een traplift is namelijk voorzien van een stoel waar je veilig op kan zitten en waarop je naar boven wordt getild. Het huren van een traplift is erg handig voor mensen die moeite hebben met traplopen, maar hoe werkt het huren van een traplift precies? Je vindt daar meer informatie over in dit handige artikel. 

 

Het huren van een traplift is vrij goedkoop 

Veel mensen kiezen niet voor het huren of het aanschaffen van een traplift omdat zij denken dat je enorm veel kwijt bent aan het huren van een traplift. Dit heeft er vaak mee te maken dat zij weten dat een traplift vaak duizenden euro’s kost en ze dus honderden tot duizenden euro’s per maand kwijt zijn aan traplift huren. Dit is zeker niet waar aangezien het huren van een traplift misschien enkele honderden euro’s per maand kost. Er zijn zeker ook goedkopere trapliften verkrijgbaar, maar het gemiddelde maandelijkse huurbedrag ligt tussen de honderd en tweehonderd euro per maand. 

 

Elke trap is geschikt 

Als je een traplift wilt huren, dan wil je natuurlijk ook weten of een traplift wel geschikt is voor jouw woning of trap. Het antwoord hierop is dat elke trap geschikt is voor het plaatsen van een traplift. Het maakt dus niet uit of het om een zeer smalle trap gaat of juist om een zeer steile trap. Dit heeft ermee te maken dat de beugel waar de traplift aan bevestigd zit op maat gemaakt kan worden. 

 

Vergoeding van het WMO

Het kan natuurlijk voorkomen dat je de kosten van het huren of het kopen van een traplift niet kan betalen en dat is op zich vrij logisch. Niet iedereen heeft het geld liggen en dat begrijpen gemeentes ook. Zij weten dat het belangrijk is dat jij in je eigen bed kan slapen en je ook kan verzorgen. Daarom is het voor mensen met een laag inkomen mogelijk om een vergoeding aan te vragen bij het traplift WMO loket bij het gemeentehuis.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Wat zijn warmtepompen en waarom zijn ze belangrijk?

Warmtepompen zijn apparaten die warmte uit de omgeving halen - uit de aarde, lucht...

Maak een statement met grote kamerplanten en weelderige bladeren

Heeft u ooit overwogen om uw huis op te fleuren met grote kamerplanten en...

Opslag huren Den Haag met mogelijkheden voor cross docking

Stel. Je bent ZZP'er in de bouw en je woont in hartje Den Haag....

Wat moet je weten over bitcoin?

Als je van plan bent om te investeren in crypto, is het natuurlijk wel...