Zo heb je het hele jaar door een mooi gazon

Hoewel het gras bij de buren meestal groener lijkt, is dat natuurlijk niet zo. Zeker niet als je het hele jaar voldoende aandacht hebt voor jouw grasmat. Want wil je echt mooi en gezond groen gras, dan zal je er wel goed voor moeten zorgen. Dit begint natuurlijk al bij het zaaien, want wanneer kun je nu het beste gras zaaien? En dan volgt natuurlijk het goed onderhouden van jouw gras. Maar hoe? We vertellen je er meer over.

Wanneer moet je graszaad kopen en zaaien?

Gras zaaien kan eigenlijk bijna het hele jaar door, maar tussen februari en oktober is qua buiten temperatuur het verstandigst. Als je kiest voor het zaaien van gras vroeg in het jaar, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de buiten temperatuur boven de 10 graden ligt. En omdat de bodem zo vroeg in het jaar vaak nog koud is, ontwikkelingen de wortels vaak niet zo goed. Dan kan het helpen om fosfor toe te dienen en meteen al te starten met bemesten. Benieuwd wel graszaad het beste past bij jouw gazon? Graszaad kopen doe je gemakkelijk online.

Wanneer moet je gazonmest kopen en gebruiken?

Om je gras het hele jaar door goed, groen en gezond te houden, is bemesten van groot belang. Dit begint, zoals hierboven beschreven al kort na het zaaien. Het is verstandig drie of vier keer per jaar je gazon te bemesten, te beginnen in het voorjaar. Door je gras in het voorjaar goed te bemesten stimuleer je de groei ervan. In de zomer maak je vaak intensiever gebruik van je gazon en heeft het gras soms te lijden onder de warmte. Daarom is het verstandig ook in de zomer te bemesten om het gras gezond te houden. Aan het einde van je zomer kun je dit nogmaals doen en daarna is het verstandig in het najaar nogmaals je gazon te bemesten. Wil je gazonmest kopen? Er zijn veel verschillende soorten, dus kijk goed naar wat er past bij jouw gazon.

Hoe onderhoud je je gras goed?

Naast het zaaien en bemesten van jouw gazon, is er nog meer nodig voor het goed onderhouden van jouw stukje gras. Wat je bijvoorbeeld kunt doen om je gazon er mooi uit te laten zien, is het goed begrenzen, door het netjes af te steken. Dit geeft je gazon meteen het uiterlijk dat je graag wilt. Daarnaast kun je je gazon verticuteren. Dit zorgt voor voldoende zuurstof in de grond en haalt de mossen los, die er dan uitgehaald kunnen worden. Natuurlijk is het voor een gezond gazon ook van belang dat het voldoende vochtig gehouden wordt.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Met deze klussen je eigen huis opknappen!

Om een huis in een goede staat te houden, is het belangrijk dat je...

Ga voor een gepersonaliseerd telefoonhoesje

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een smartphone en sommige mensen hebben er zelfs meerdere!...

3 tips bij voetbal voorspellingen

Ben jij op zoek naar een aantal tips als het gaat om voetbal voorspellingen?...

Haal het meeste uit jouw ervaringen op de motor!

De weg op, je hoofd leegmaken, genieten van de snelheid en de omgeving: een...